Talentontwikkeling

Justus Mulwa, een jongeman uit Manda die met een studiebeurs van Eliumu Holland is afgestudeerd als social worker wil een apotheek beginnen in de kliniek van dr. Billah en een jaar later start hij een project om de gezondheid en hygiëne van de bewoners te verbeteren. Het wordt een succes.

Wordt één van deze kinderen arts?

De Keniaanse overheid introduceerde in 2020 een onderwijsprogramma met de naam Competence Based Curriculum. De bedoeling is dat scholen vroegtijdig talenten opsporen bij kinderen en hen helpen die talenten te ontwikkelen.

Leerlingen die blijken aanleg te hebben voor technische vaardigheden, worden eerder op een technische school toegelaten. Leerlingen met meer intellectuele vaardigheden gaan naar de high school.

Het studiebeurzen programma van Elimu Holland sluit mooi aan op het beleid van de overheid. Links de afdeling kleermaken op de polytechnische school. Wij maken in 2023 een begin met een nieuw programma: Studiebeurzen Hoger Onderwijs.

Workshop Comrade Kids

Wij ondersteunen ook het project Comrade Kids, een initiatief van Justus Mulwa, een social worker in Manda. Comrade Kids identificeert traint en begeleidt kinderen om hun creatieve talenten te ontwikkelen: tekenen, schilderen, muziek, poëzie, toneelspelen en journalistiek.

Comrade Kids biedt de kinderen de kans om hun talenten te ontdekken en die te integreren in hun leven. Wij vragen aan de leerlingen die deelnemen aan ons studiebeurzen programma om zich als vrijwilliger in te zetten voor de community, bijvoorbeeld als vrijwilliger voor Comrade Kids.