Studiebeurzen

De school telde al gauw 200 leerlingen. Er was ook een kleuterklas, maar lang niet alle 4-jarige kinderen gingen naar school. Kleuters moesten schoolgeld betalen en veel ouders hadden daarvoor geen geld. Elimu Holland heeft het salaris van een kleuterleidster betaald, zodat onderwijs voor kleuters gratis werd.

Eunice is trots op wat zij heeft bereikt

Eunice, de moeder van een paar kinderen op school, was kleuterleidster. Zij had geen diploma’s, ze hield de kinderen zo goed en zo kwaad als het ging bezig. Zij werd betaald door de ouders van de 4-jarige kinderen en dat was geen vetpot (€ 30 per maand). Eunice vroeg ons of wij studiebeurzen zouden willen geven voor de kinderen en voor de leraren. Dat vonden we een goed idee! Eunice kreeg een studiebeurs en ging naar de opleiding voor kleuterleidsters die net gestart was. Ze studeerde in drie jaar af en werd de eerste door de overheid aangestelde kleuterleidster in ons werkgebied!

Education Day met kinderen, ouders en studenten

Sinds 2006 verstrekt Elimu Holland studiebeurzen. In de periode tussen 2006 en 2022 zijn met de steun van Elimu Holland 400 kinderen naar het voortgezet onderwijs gegaan. Dat was zonder beurs niet mogelijk geweest of het zou een heel zware belasting voor het gezin zijn geweest.

Onderwijs is toekomst

In 2022 gingen van de 76 schoolverlaters 58 naar het voortgezet onderwijs. Dat is 76%, een geweldig resultaat. Elimu Holland wil het studiebeurzen programma uitbreiden met studiebeurzen voor een beroepsopleiding of universiteit.