Projectnieuws

Elimu Holland ondersteunt sinds begin dit jaar Justus Mulwa die werkt aan een nieuw project gericht op de ontwikkeling van creativiteit bij jongeren. De deelnemende jongeren kunnen kiezen uit vier onderwerpen: muziek, acteren, journalistiek, schilderen en tekenen. Daarnaast nemen alle kinderen deel aan workshops waarin life-skills (levenslessen) worden behandeld: omgaan met conflicten, communicatieve vaardigheden, sexualiteit, drugs en misbruik van middelen, identiteit, ondernemerschap.

In de afgelopen twee maanden heeft Justus de volgende activiteiten uitgevoerd:

  • Driedaags jeugdkamp life-skills
  • Muzieklessen (zingen in een koor)
  • Het uitwerken van een programma voor de vier creatieve onderwerpen
  • Het financieel ondersteunen van een vrijwilligster van het project bij het volgen van een opleiding
  • Een workshop poëzie en zang
  • Een workshop tekenen en schilderen
Aan het eind van het jeugdkamp kregen de jongeren een certificaat

We hebben een boekhouding online gezet waarin hij de inkomsten en uitgaven van zijn project invoert. Daarmee houden we goed zicht op het financiële reilen en zeilen van het project.

Deze maand zijn de scholen in Kenia gesloten, er is een soort grote vakantie tussen twee schooljaren. Door de coronapandemie zijn de schooljaren in Kenia ingekort en vindt er een inhaalslag plaats. In april begint het nieuwe schooljaar en gaan we ook weer aan de slag met het verstrekken van studiebeurzen aan de kinderen op de middelbare scholen.