Bouwprojecten

In 2001 werd Elimu Holland opgericht. Ruim 100 donateurs brachten in 3 jaar tijd genoeg geld bijeen om een nieuwe school te bouwen in Manda. We begonnen met drie lokalen en een watertank. Elk jaar kwamen er drie lokalen bij, een staflokaal en een kantoor. In 2006 was de school klaar. Op de foto Johan Gelauf en schoolhoofd Mr. Henzi bij de opening van de laatste drie lokalen van de school.

In 2008 begonnen we met de bouw van een technische school gebouwd waar jongens en meisjes een opleiding konden volgen voor timmerman, kleermaker, metselaar of agrariƫr. De school was klaar in 2009, maar het duurde tot 2010 voordat de overheid de school officieel registreerde en een begin maakte met de financiering van leraren en materialen. Het is de enige technische school in de wijde omtrek. De school is overgedragen aan de Stichting Manda uit Noord Holland, die sponsor is geworden van deze school.

In 2008 heeft Elimu Holland een ontmoetingsruimte gebouwd waar leerlingen, ouders en leraren elkaar kunnen ontmoeten voor vergaderingen en bijeenkomsten. Helaas is het dak van deze prachtig gemeenschapsruimte in 2012 ingestort, zodat er nog slechts een open plaats met rondom banken resteert.

Het laatste bouwproject was een bibliotheek lokaal. Het lokaal werd in 2010 in gebruik genomen als klaslokaal voor een groep kleuters. In 2014 werd de bibliotheek toch werkelijkheid. Elimu Holland heeft samen met de Stichting My Book Buddy voor alle klassen een boekenbox beschikbaar gesteld met voldoende boeken voor alle leerlingen. Wekelijks worden de boeken geruild die de kinderen thuis kunnen lezen.